Video of animatie?

Video of animatie?

Misschien lees je de titel en denk je bij jezelf, huh is dit niet precies hetzelfde dan? Het antwoord is nee, een animatie en een video verschillen wel degelijk. Beide hebben zo hun voor en hun nadelen. Een video is het meest gekozen, echter kun je met een animatie veel makkelijker de klant bereiken. Laten we nu eens kijken wat precies de verschillen zijn tussen deze twee vormen van informatie overdracht.

De welbekende video

Een video is eigenlijk gewoon bewegend beeld. Dit houdt dus in dat het gefilmd wordt. Voor een video zul je dus natuurlijke mensen nodig hebben om iets in te spreken en om een rol te spelen in de video. Vrijwel iedere vorm van reclame die je ziet op de tv is een video. Vaak voert een acteur een actie uit of deelt hij iets mede aan de kijker. De meeste bedrijven die een boodschap willen overbrengen op de kijker kiezen hiervoor. Het is namelijk de meest voor de hand liggende optie en het is vrij eenvoudig in elkaar te zetten.

De nieuwere animatie

Een animatie is toch net even wat anders. Een animatie is ook een filmpje, echter maakt deze gebruik van getekende beelden. Dit zijn dus illustraties die een boodschap proberen over te brengen. Laatst was er een animatie van een bekende bank op tv, deze was gemaakt door animatie studio Donker Media. De animatie heeft dan ook een andere uitstraling. Alles komt net eventjes iets losser over dan de traditionele video.                 

Informatie overbrengen

Een animatie wint het wel van een video als we puur kijken naar het overbrengen van informatie. Dit komt omdat mensen het leuker vinden om naar een animatie te kijken. Hierdoor letten ze beter op en de focus is hierdoor ook hoger. Wanneer iemand met een scherpere focus informatie op doet dan is de kans vele malen groter dat dit ook daadwerkelijk blijft hangen. Een video wordt over het algemeen toch als een beetje saai gezien. Je ziet ze tenslotte al heel de dag en ze zijn nooit echt zo heel erg bijzonder. Als je dus wilt zorgen dat de informatie zo lang mogelijk blijft hangen bij een persoon dan kun je echt het beste kiezen voor een animatie.

Doelgroep

Beide varianten hebben zo hun eigen doelgroep. Een animatie is over het algemeen meer gericht op de ietwat jongere mensen in de samenleving. Vaak gaat de animatie toch wel met een vlot tempo en in sommige gevallen kunnen ouderen het niet zo goed bijhouden. Dit is echter geheel afhankelijk van de soort animatie, er bestaan natuurlijk ook gewoon animaties voor ouderen. Op het gebied van doelgroep is er dus niet echt een winnaar tussen de animatie en de video. Beide zijn prima in staat om eigenlijk wel iedereen aan te spreken.

Uitstraling

Het leuke aan een animatie is dat het echt een toffe uitstraling heet voor je bedrijf. Het laat zien dat je hip bent en dat je met de tijd meegaat. Bedrijven vinden dit toch wel leuk om te zien, voornamelijk bij ietwat jongere ondernemingen. Een video komt vooral wat zakelijker en professioneler over. Het is dan ook lastig om nu te bepalen wat echt het beste is op dit gebied. Beide hebben ze zo hun voor en hun nadelen. Het is echt afhankelijk van het imago dat je jouw bedrijf mee wilt geven.

Conclusie

Een animatie is dus wel op sommige gebieden beter dan een video. Het zorgt er voor dat de informatie beter bij de kijker blijft hangen, het is namelijk veel leuker om te bekijken. Dit is dan ook de voornaamste reden om voor een animatie te kiezen. En zeg nou zelf, dit is toch het hele doel van reclame of informatie overdracht? Als we een bedrijf aan kunnen raden dan is het animatie laten maken door Donker Media. Zij hebben al vele jaren ervaring op het gebied van animaties. Ook hebben ze al voor veel bedrijven animaties gemaakt, waaronder de ING en de Blokker. Neem er dus zeker eens een kijkje!