Maxpoilane
Image default
Recreation / Food

Lachgas gebruiken op festivals is hip

Lachgas seizoen weer geopend?

Lachgas kopen gebeurt op grote schaal. Het festival seizoen begint er weer aan te komen dit jaar in 2018 en dat betekent dat we een terugkerend fenomeen opnieuw zullen zien. Namelijk de anticipatie op de mate waarin het lachgas zijn populariteit opnieuw zal bewijzen. Wij proberen de analyseren waarom lachgas zo populair is geweest de afgelopen jaren en of deze trend zich ook in de toekomst door zal zetten. In alle steden maar vooral is het lachgas Amsterdam zeer populair! Allereerst kunnen we vaststellen dat veel verdovende middelen bekend staan om hun schadelijke effecten op de gezondheid. De hersenen en het gehele fysieke gestel raken vaak overbelast door het gebruik van dergelijke middelen. Daarbij is het een synthetisch en chemisch proces waarbij de bekendste worden geproduceerd die per definitie niet natuurlijk zijn voor het menselijk lichaam om te verwerken. Toch wordt er aan de roes die als gevolg van de consumptie ontstaat genot en een toegevoegde waarde beleefd tijdens feesten en festivals. Daarom is de toename van slagroompatronen kopen online merkbaar. We duiken in op het fenomeen van de partyscene.

Lachgas in vergelijking met andere middelen

Logisch ook, als iedereen zoveel uren achtereen probeert door te gaan. Daarbij worden de natuurlijke mensen grenzen overschreden maar dankzij de extensie die de middelen geven worden deze excessen van het lichaam niet direct gemerkt. Dat gebeurt vaak pas de dag later, en dat is de welbekende kater die we allemaal helaas maar al te goed kennen. Ook is er bij de meeste synthetische stoffen sprake van een optredende afhankelijkheid. Dit kan resulteren in een toename in gebruik op langere termijn en een toename in de hoeveelheid zowel als op de frequentie. Je kunt je voorstellen dat dit cumulatieve gebruik geen gunstig effect heeft op de algehele gezondheid van de gebruiker.

Verklaring populariteit lachgas

Als we dit in het geheel genomen afzetten tegen de inademing van het N2O-gas kunnen we al snel een aantal belangrijke conclusies trekken. Ten eerste treedt er geen afhankelijkheid op bij een normaal gebruik. De indicatie die wij daarvoor hanteren is circa 10 gevulde lachgas ballonnen. In tegenstelling tot middelen die tot wel 72 uur in het bloed blijven na consumptie is dat bij lachgas al in slechts enkele minuten het geval. Dat betekent dat je na de roes die optreed door het gebruik van lachgas al snel weer helemaal de oude bent. Ook is het niet zo dat als je meer en meer patronen consumeert je ook een per se sterker effect ervaart. In tegenstelling tot het fenomeen van aangeschoten zijn tot dronkenschap. Daarbij zijn de kosten van  lachgaspatronen ook laag in vergelijking met de meest alom bekende middelen. Wij denken dat we daarmee de belangrijkste oorzaken hebben beschreven naast de factor van de beschikbaarheid. De vrije beschikbaarheid van lachgas patronen maakt het uiteraard zeer laagdrempelig om eraan te raken.

https://lachgas-voordeel.nl/